Chocolate Babka
De: Shelly
Publicat: 3 Feb 2025
Acest chocolate babka este moale și dulce, făcut dintr-un aluat bogat cu drojdie, amestecat cu umplutură de ciocolată. Este deliciul perfect de ciocolată alături de o ceașcă de cafea!
Dacă cauți o altă rețetă tradițională de babka, verifică rețeta mea de cinnamon babka.
Cuprins
- De ce iubesc această rețetă de Chocolate Babka
- Ce este Babka?
- Ingredientele de care vei avea nevoie
- Cum să faci Chocolate Babka
Dacă există un lucru care pune gospodăria noastră în atmosfera de sărbătoare, este mirosul de babka coaptă! Această babka cu ciocolată este impresionantă la vedere și destul de ușor de făcut, cu puțină răbdare și câteva ore pentru a lăsa aluatul la rece.
De ce iubesc această rețetă de Chocolate Babka
- Bogată și ciocolatoasă. Aluatul de babka se coace ultra-moale, dens și untos, ca miezul unui croissant. Umplutura de ciocolată creează mici buzunare delicioase în fiecare mușcătură.
- Ingrediente simple. Există doar 6 ingrediente în aluat, iar rețeta este flexibilă și poate fi adaptată cu orice umpluturi dorești.
- Metodă ușoară. Deși prepararea babka poate părea complicată, este ușor de urmat cu un pic de răbdare.
Ce este Babka?
Babka este un tip de pâine dospită împletită, moale și dulce, provenind din Polonia. Este făcută inițial din aluat de challah, răsucită în jurul unei umpluturi și înmuiată în sirop de miere după coacere. Umpluturile pot varia de la gemuri la ciocolată, cum este această rețetă.
Ingredientele de care vei avea nevoie
Pentru Aluat
- 2 1/4 căni făină universală
- 1 linguriță drojdie uscată activă
- 1/4 cană zahăr granulat
- 1/4 linguriță sare kosher
- 1/2 cană lapte călduț
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 1 gălbenuș de ou, la temperatura camerei
- 1/2 cană unt, înmuiat, tăiat în bucăți
Pentru Umplutura de Ciocolată
- 1/3 cană smântână pentru frișcă
- 1/4 cană unt
- 1/4 cană zahăr granulat
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3/4 cană ciocolată neagră de bună calitate, tocată
Pentru Sirop
- 1/4 cană apă
- 1/4 cană + 2 linguri zahăr granulat
- 1 lingură miere
Cum să faci Chocolate Babka
Există câteva etape implicate în prepararea babka de casă, dar toate sunt foarte ușor de urmat. Poți pregăti umplutura de ciocolată și siropul de miere în timp ce babka este la cuptor.
Instrucțiuni
Pregătiți Aluatul
- Bateți împreună făina, drojdia, zahărul și sarea într-un bol sau mixer.
- Adăugați laptele, ouăle și gălbenușul de ou. Amestecați până când aluatul începe să se lege.
- Adăugați untul, tăind-l în bucăți treptat, și încorporați-l cu mâinile sau cu un mixer. Frământați aluatul timp de 10 minute. Aluatul va fi lipicios, dar este în regulă.
- Puneți aluatul într-un bol uns, acoperiți-l și refrigerati timp de 8 ore sau peste noapte.
Pregătiți Umplutura
- Adăugați smântâna pentru frișcă într-o cratiță cu unt, zahăr și vanilie. Încălziți amestecul până când fumează, dar nu fierbeți.
- Adăugați ciocolata tocată în smântână și amestecați până se topește. Lăsați ciocolata să se răcească.
Pregătiți Siropul
- Adăugați toate ingredientele într-o cratiță mică. Aduceți la fiert și gătiți până când zahărul se dizolvă. Lăsați siropul deoparte.
Asamblați Babka
- Rulați aluatul pe o suprafață de lucru farinată într-un dreptunghi de 12x16 inci.
- Întindeți umplutura de ciocolată pe aluat, lăsând o margine.
- Rulați aluatul ferm într-un sul. Tăiați aluatul pe lungime în jumătate. Întoarceți jumătățile împreună și pliați capetele dedesubt.
- Transferați babka în tava de chec tapetată. Lăsați la dospit 1 ½ ore.
- Coaceți babka la 350ºF timp de 35-40 de minute. Ungeți cu siropul de miere după ce o scoateți din cuptor.
Sfaturi pentru rețetă
- Folosiți ciocolată de calitate. Umplutura iese cel mai bine când este făcută cu ciocolată neagră tocată.
- Răciți aluatul. Aluatul răcit este mai ușor de manevrat.
- Verificați dacă babka este coaptă. Folosiți o scobitoare; dacă iese curată, este gata. ```