Queso Fundido
Queso fundido este visul adevărat al iubitorilor de brânză. Îți poți imagina ceva mai tentant decât o tigaie plină cu brânză fierbinte și chorizo picant, acoperită cu coriandru proaspăt și ceapă verde, servită cu chipsuri de tortilla? Eu nu pot!
Aceasta este un fel de mâncare pe care băieții mei o aleg aproape de fiecare dată când o văd pe un meniu. Nu este greu de înțeles de ce, când îți dai seama că este, practic, o tigaie plină cu brânză topită și chorizo rumenit!
Există un pic mai mult decât atât, desigur. Vrei să alegi cea mai topită și elastică brânză posibilă pentru rețetă.
Ce este Queso Fundido?
Preferința noastră este să folosim brânză queso quesadilla proaspăt rasă. Dacă ai dificultăți în a găsi brânză queso quesadilla în magazinul alimentar, s-ar putea să găsești „quesadilla melting cheese” care vine deja rasă într-un pachet.
Greutatea tigăii este un bonus aici, de asemenea. Aceasta reține căldura și menține dip-ul la o temperatură bună pentru a fi consumat mai mult timp decât o tigaie mai ușoară și mai subțire.
Queso Fundido con Chorizo
Pentru a face dip-ul de brânză “con chorizo” (cu chorizo), începe prin a preîncălzi cuptorul la 400°F.
Într-o tigaie grea, rezistentă la cuptor, gătește chorizo la foc mediu-mare. Amestecă pentru a-l descompune pe măsură ce se gătește. Chorizo gătit va părea în continuare puțin umed, dar va fi rumenit. Îndepărtează de pe aragaz.
Rupe sau sfărâmă brânza. Presară brânza deasupra cărnii din tigaie și pune în cuptor. Coace timp de 6-10 minute, până când este complet topită și începe să fiarbă.
Presară cu coriandru și/sau ceapă verde înainte de a servi cu chipsuri de tortilla.
Cauți un acompaniament grozav pentru dip-ul tău de brânză? Umezește-ți gura în stil cu aceste Ruby Red Grapefruit Margaritas sau Cranberry Margaritas.